Är du en fryslort?

ÄR DU EN FRYSLORT?
Testa att gå och lägga dig med en värmekudde på magen varje kväll! Det är ett knep som används inom kinesisk medicin för att tillföra värme till kroppen. Och det fungerar verkligen. Det gäller bara att man är ihärdig och gör det varje kväll. Vilket egentligen inte är så svårt eftersom det är så pass skönt att du (om du är en fryslort vill säga) efter ett tag känner att det saknas något om du glömmer det.

Kudden ska vara behagligt varm och läggas mellan naveln och pubisbenet, vid området som kallas för “dantian” på kinesiska. Därifrån kan värmen ta sig in på djupet och spridas till hela kroppen. Du kan låta kudden ligga tills du känner dig totalt genomvarm utan att bli svettig, eller tills du somnar och puttar bort den.

Det här knepet är även bra för dig som lider av mensvärk av “kyla-typen”. (Precis som allt annat inom traditionell kinesisk medicin så finns det olika typer eller orsaker till ett besvär. Men mer om det sen. )Hur vet man då vilken typ av mensvärk man har? Jo genom att testa att lägga värme över värken. Om värken lindrar så indikerar det att man har kyla-typen. Även här ska du ha kudden varje kväll. Men om det inte skulle bli av så kan du börja använda den några dagar innan värken normalt brukar komma. Om du vill maximera effekten kan du ha en kudde i ländryggen också.

Har du ingen värmekudde så kan du använda en varmvattenflaska men det är inte fullt så gosigt och ger inte lika mycket kontaktyta. För dig som vill inhandla en kudde så har jag väldigt fina på SpaStudion. Dom finns både i butiken och här.